Sandra Grosberga

Sveiciens pirmdienā, Mēs turpinām ar Tēraudiešu skriešanas stāstiem. Šodien kārta Tēraudietei, kura ir vairākkārtēja Latvijas čempione Orientēšanās sportā, kā arī divas reizes ir izcīnījusi zelta medaļas Latvijas čempionātā vieglatlētikā krosa distancē – SANDRA GROSBERGA.

Pastāsti, kā sākās Tavas sportiskās/skriešanas gaitas?  Ko Tu darīji pirms uzsāki skriet un vai arī tagad skriešanu apvieno ar kādiem citiem sporta veidiem?
Skriet sāku 2. klasē, kad man kā obligātais pulciņš skolā bija orientēšanās sports. Ar to nodarbojos jau 16 gadus, taču pa vidu esmu startējusi arī vieglatlētikas sacensībās un divreiz uzvarējusi Latvijas čempionātā krosā. Šobrīd joprojām mani galvenie mērķi ir orientēšanās sportā, taču iestājos klubā, lai pārbaudītu savus limitus arī stadionā.
 Kas ir tas, kas Tevi aizrauj skriešanā/sportā? Vai laika apstākļi neietekmē Tavus treniņus?
Sports vienkārši ir mans dzīvesveids. Protams, ka, regulāri trenējoties, fiziski es sevi iztukšoju, taču tajā pašā laikā no tā gūstu arī milzīgu enerģiju. Domāju, ka katrs, kurš ar to nodarbojas daudz maz profesionāli, zina to sajūtu, kad esi bijis traumēts vai kādu citu iemeslu dēļ ilgāku laiku nevari skriet, un tad pirmoreiz izej ārā kaut uz 20min skrējienu. Tā sajūta vienkārši uzlādē. Sports man palīdz labāk darīt arī visu pārējo. Skaidrs, ka orientēšanās sportā laikapstākļiem nav nozīmes. Ir skriets mežā arī pērkona negaisa laikā.
Kādi mērķi šai sezonai? 
Pieņemot, ka sezona būs, mans galvenais mērķis ir PČ un EČ orientēšanās sportā iekļūt vismaz TOP10. Skriešanā mērķis ir beidzot 3000m noskriet zem desmit minūtēm.
Kā Tu nolēmi iestāties sporta klubā Tērauds un ko Tev ir devis klubs? 
Sapratu, ka ar iepriekšējo treneri esmu sasniegusi kaut kādu limitu un ir vajadzīgas pārmaiņas. Tā manā ceļā gadījās Jānis Razgalis un Tērauds. Pie viņa trenējos jau precīzi gadu un šajā laikā esmu ne tikai uzstādījusi dažus savus PB stadionā, bet vēl vairāk sapratusi detalizētas treniņu plānošanas un analīzes nepieciešamību, lai varētu to darīt kvalitatīvi. 
Kā Tu vērtē treneru darbu?
 Individuālā pieeja un iespēja ar treneri brīvi runāt par visu, kas saistīts ar treniņiem, noteikti ir iemesls, kāpēc savā attīstībā redzu ievērojamu progresu. Es savam trenerim pilnībā uzticos.
 Ko Tu ieteiktu visiem tiem, kuri vēl domā sākt sportot? 
Arī domāšana dedzina kalorijas, bet skriešana ir efektīvāka. 😀 Es iesaku vienkārši klausīties sevī un pievērsties sportam tad, ja tajā redzam vai jūtam kaut kādu baudu. Sportam ilgtermiņā ir jāsniedz pozitīvas emocijas.

NOVĒLAM SANDRAI TURPINĀT CĪTĪGI STRĀDĀT TRENIŅOS UN SASNIEGT VISUS IZVIRZĪTOS MĒRĶUS!

 

Personīgie rekordi: 

1500 metri (stadions): 4:59.04

3000 metri (stadions): 10:17.97